Αποζημιώσεις 20,4 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς 32 νομών της χώρας

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2003 12:34

Αποζημιώσεις ύψους 20.472.165 ευρώ χορηγούνται σε παραγωγούς 32 νομών της χώρας από τις 21 έως τις 30 Ιανουαρίου, για ζημιές στη φυτική πραγωγή που προξενήθηκαν από τους παγετούς της περασμένης Ανοιξης και τις βροχοπτώσεις Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2002.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) οι νομοί είναι : Αιτωολακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σεερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χανίων.

Επίσης, στις 31 Ιανουαρίου καταβάλλονται σε 454 κτηνοτρόφους αποζημιώσεις ύψους 320.000 ευρώ για ζημιές στο ζωϊκό κεφάλαιο για την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2002.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, από 1ης Ιανουαρίου 2003 οι παραγωγοί υποχρεούνται να δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό, ώστε εφεξής τα ποσά των αποζημιώσεων να κατατίθενται απ'ευθείας στην Τράπεζα.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τα δημοτικά διαμερίσματα, των οποίων οι παραγωγοί αποζημιώνονται, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση : www.elga.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα