Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2003 10:47

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι δέχονται πιέσεις.

Η νέα πτώση αποδίδεται και πάλι στη γενικότερη αβεβαιότητα που προκαλεί η προοπτική ενός νέου πολέμου στον Κόλπο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, εξαπέλυσε από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός και νέα επίθεση κατά του Σαντάμ Χουσεΐν τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα διστάσουν να επιτεθούν, εάν αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τελειώσει το θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής που κατέχει ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Μάλιστα, ο γ.γ. του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στα πυρηνικά όπλα, αν ο Σαντάμ χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Σήμερα, ο Χανς Μπλιξ αναμένεται να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση με τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων στο Ιράκ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.562,3 μονάδες μειωμένος κατά 1,15%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.848,7 μονάδες με απώλειες 1,72% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.678,32 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,45%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 2,85% και 3,32% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα