Βρετανία - 4 εκατ. οι νέοι συνδρομητές της Vodafone το δ' τρίμηνο

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2003 12:06

Τέσσερα εκατομύρια νέους συνδρομητές πρόσθεσε στην πελατειακή βάση της, το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου, η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός συνδρομητών του ανήλθε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2002 σε 112,5 εκατομμύρια έναντι 107,5 εκατομμυρίων στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των ισχυρότερων επιπέδων ανάπτυξης ήταν αυτά που καταγράφηκαν στις αγορές-κλειδιά για τον όμιλο, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Τα έσοδα της Vodafone ανά χρήστη κατά μέσον όρο αυξήθηκαν, στο δωδεκάμηνο μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, στη Γερμανία σε 312 ευρώ από 308 ευρώ, ενώ στην Ιταλία σε 347 ευρώ από 345 ευρώ μέχρι τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2002.

Αντιθέτως, η ιαπωνική αγορά στάθηκε λιγότερο ευνοϊκή απέναντι στο βρετανικό όμιλο καθώς τα εν λόγω έσοδα μειώθηκαν μιας και χάνει την απήχηση που είχε στους Ιάπωνες συνδρομητές η υπηρεσία sha-mail, επιτρέπει στους συνδρομητές τη λήψη φωτογραφιών και την αποστολή τους μέσω κινητών, της J-Phone (θυγατρική της Vodafone στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου).

Τα έσοδα από δεδομένα, αποστολή μηνυμάτων κειμένου και εικόνας, αντιστοιχούν πλέον στο 13,9% των συνολικών εσόδων του ομίλου, από 13,9% στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2002. Η Vodafone επιθυμεί να αντιστοιχούν τα εν λόγω έσοδα στο 20% των συνολικών εσόδων της το 2004 καθώς, όπως σημειώνουν οι Financial Times, έχουν θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση των εσόδων από δεδομένα καθώς αυτά από τις παραδοσιακές υπηρεσίες δέχονται πιέσεις από την πτώση των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα