Εως 31/3 οι αιτήσεις για την επιχειρηματικότητα νέων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2003 20:02

Την προκήρυξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα νέων που έχουν συμπληρώσει το 21ο και δεν έχουν υπερβεί το 39ο έτος της ηλικίας τους, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους, μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από 1/1/2001 έως και την ημερομηνία υποβολής της πρότασης. Στόχος της χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι η δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, του Εμπορίου, των Υπηρεσιών και του Τουρισμού.

Ο προυπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 32,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης σε ποσοστό 65% και το ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 35%.

Οι προτάσεις επιδοτούνται σε ποσοστό 50% από το Γ' ΚΠΣ, ενώ ο συνολικός προυπολογισμός της κάθε πρότασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον τομέα της μεταποίησης και τα 90.000 ευρώ για τους τομείς του Εμπορίου, των Υπηρεσιών και του Τουρισμού, με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αποστέλλονται στον ΕΟΜΜΕΧ έως την 31η Μαρτίου 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα