Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2003 07:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ιαπωνικές μετοχές, με τους δείκτες να οδεύουν προς τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών όπως της Matsushita Electric Industrial Co. κινούντο πτωτικά μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών πως υπάρχουν στοιχεία για το Ιράκ, το οποίο παραβιάζει τους όρους στο θέμα παραγωγής όπλων.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έχανε ποσοστό 0,9% φθάνοντας στις 8.532,80 μονάδες στις 12:31' μ.μ. τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε απώλειες σε ποσοστό 0,7% φθάνοντας στις 843,73 μονάδες. Και οι δύο δείκτες κινούντο προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιανουαρίου, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ θα βλάψει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, θα αυξήσει τις τιμές των καυσίμων και θα μειώσει τις δαπάνες των εταιρειών στις ΗΠΑ.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 2,1%. Αντιθέτως, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,6% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times εμφάνιζε κέρδη για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Οι δείκτες στην Ταϊβάν, το Χογκ Κογκ και την Ταϊλάνδη κινούντο επίσης ανοδικά, τη στιγμή που λοιποί δείκτες στην Ασία, σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα