Μπακού: Υπογραφή συμφωνιών πώλησης φυσικού αερίου

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Μίχαλος,
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 20:16
UPD:20:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Μίχαλος (φωτογραφία αρχείου) συναντήθηκε, επίσης, με τον Αζέρο υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Mahmud Mammad-Guliyev, και τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Abulfas Garayev.

Η υπογραφή συμφωνιών πώλησης φυσικού αερίου, διάρκειας 25 ετών, μεταξύ εννέα εταιρειών και της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος Shah Deniz II στην Κασπία Θάλασσα, ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην τελετή, που οργανώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Μπακού, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  κ. Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μίχαλος με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Natiq Aliyev, συμφωνήθηκε η μετεξέλιξη της Τριμερούς Διακυβερνητικής Επιτροπής (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία) με την προσθήκη του Αζερμπαϊτζάν, σε 3+1. Η επιτροπή, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Μίχαλου, συστήθηκε ως Trilateral Political Committee, στο πλαίσιο διεκδίκησης του αγωγού TAP και έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο έργο. Η επιτροπή θα πλαισιωθεί και από τις κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου των χωρών αυτών, καθώς και την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού TAP.

Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε, επίσης, με τον αζέρο υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Mahmud Mammad-Guliyev, και τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Abulfas Garayev, με αντικείμενο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς πέραν της ενέργειας.

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα