Με σταθεροποιητικές τάσεις άνοιξε η Wall Street – Αναμένεται μεταβλητότητα

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 16:49
UPD:17:20
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street λίγο μετά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, παρά τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη του Σεν Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα τόνωσης της Fed ενδέχεται να αρχίσουν να περιορίζονται από τον Οκτώβριο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, ο Μπούλαρντ επεσήμανε πως το πρόγραμμα αγοράς assets της Fed ύψους 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως, είναι πιθανό να αρχίσει να μειώνεται σύντομα, ξεκινώντας τον Οκτώβριο.

Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη έγιναν σε μία ημέρα κατά την οποία πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε επίσημες δηλώσεις. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι ομιλίες αυτές θα δώσουν φως στην αιφνιδιαστική απόφαση της Fed προχθές, και στο για πόσο διάστημα έχει σκοπό η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, να συνεχίσει το QE.

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,21% στις 15636,76 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,08% υψηλότερα στις 1723,74 μονάδες, ενώ τα κέρδη για τον δείκτη Nasdaq διαμορφώνονται στο0,12 % και τις 3793,857 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει έντονη μεταβλητότητα και λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων, του  «quadruple witching». Μέτα το ράλι το οποίο έστειλε τον Dow Jones και τον S&P 500 σε υψηλά ρεκόρ λόγω της απόφασης της Fed, και οι δύο δείκτες οδεύουν προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της  Themis Trading Joe Saluzzi, οι ομιλητές της Fed αναμένεται να δώσουν μικτά μηνύματα στην αγορά. Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν και αναμένεται να δούμε και σήμερα δηλώσεις-έκπληξη από τους αξιωματούχους, όπως σημειώνει.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία της μετοχής της Apple, η οποία λίγο μετά το άνοιγμα σημειώνει άνοδο 5,32%, καθώς τα νέα της smartphones διατίθενται από σήμερα προς πώληση στα καταστήματα όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της – σημαντικής - αγοράς της Κίνας. ‘Ηδη τεράστιες ουρές εχουν σχηματιστεί στα καταστήματα της Apple στη Νέα Υόρκη και τον Σαν Φρανσίσκο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα