Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτική άνοδος κοντά στα υψηλά πενταετίας

Η Societe Generale «γυρίζει» την στάση της για τα χρηματιστήρια της ευρωζώνης, σε maximum overweight
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 12:15
UPD:12:34

Κοντά στο υψηλό πέντε ετών κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα ανακοινώσει σήμερα μία μέτρια μείωση των αγορών assets, στα πλαίσια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Η Societe Generale σε νέο της note υπογραμμίζει πως γυρίζει τη στάση της στις μετοχές της Ευρωζώνης σε “maximum overweight”, προτιμώντας τις φθηνές μετοχές της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της αγοράς της Γαλλίας, διατηρώντας ωστόσο επιφυλακτική στάση έναντι στις γερμανικές μετοχές.

Όπως επισημαίνει, οι δομικές βελτιώσεις στην περιοχή του ευρώ, όπως το τέλος των εξωτερικών ελλειμμάτων, η πολύ καλύτερη ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής σύφιγξης και της επιτάχυνσης των δομικών μεταρρυθμίσεων, κάνουν την τράπεζα ιδιαίτερα θετική για την πορεία των φθηνών ευρωπαϊκών μετοχών.

Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αποφασίσει τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων ύψους 85 δισ. δολαρίων στη διήμερη συνεδρίασή της η οποία τελειώνει σήμερα, με τους αναλυτές και τους οικονομολόγους να αναμένουν την μείωση να φτάνει τα 10 δισ. δολάρια, από 15 δισ. δολάρια που ανέμεναν ένα μήνα πριν.

Όπως σημειώνει η Moody's, η μείωση του προγράμματος της Fed ξεκινά σήμερα με 10 δισ. δολάρια λιγότερα σε αγορές ομολόγων. Ο περιορισμός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι μετρίου μεγέθους και η γλώσσα της Fed θα είναι ιδιαίτερα επεξηγηματική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημειώνει αυτήν την ώρα άνοδο της τάξης του 0,31%, έχοντας κλείσει την Δευτέρα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008, ενώ από τις αρχές του έτους τα κέρδη του ξεπερνούν το 10%.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,03%, ενώ ανοδικά κινούνται και ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,22% και ο γερμανικός DAX ο οποίος βρίσκεται στο +0,26%.

Σε ό,τι αφορά τα χρηματιστήρια της περιφέρειας, ο δείκτης FΤSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοσο της τάξης του 0,31%, ενώ o ΙΒΕΧ 35 της Ισπανίας κινείται 0,77% υψηλότερα.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα