ΟΤΕ: Stock options και αγορά ιδίων μετοχών

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2001 17:54

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, με την οποία τέθηκαν οι βάσεις για μια νέα εποχή στον Οργανισμό, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πια την πλειοψηφία.

Η συνέλευση επικύρωσε τα παρακάτω:

Ολοκλήρωση της διαδικασίας «ιδιωτικοποίησης» του ΟΤΕ

- Η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου δύναται να μειωθεί έως το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

- Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέγονται από τη γενική συνέλευση για πέντε χρόνια. Η ιδιότητα του πρόεδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μπορεί να συμπίπτουν.

- Διαγράφεται το άρθρο που αφορά στην εκπροσώπηση των μετόχων της μειοψηφίας, αφού οι εκτός του Δημοσίου μέτοχοι αποτελούν πλέον την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

Εφαρμογή Stock option plan

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών του ΟΤΕ Α.Ε. (stock option plan) σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Βάση του προγράμματος, που θα εφαρμοσθεί στα πρότυπα αντίστοιχων σύγχρονων μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι μετοχές που θα δοθούν στα στελέχη αντιπροσωπεύουν το 1% του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας –περίπου 4.900.000 μετοχές - ενώ η αγορά τους από τους δικαιούχους θα γίνει σε τιμή ίση προς τη μέση τιμή της μετοχής κατά το μήνα που προηγήθηκε της γενικής συνέλευσης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επικείμενη διεύρυνση του προγράμματος σε όλο το προσωπικό του ΟΤΕ καθώς και σε διευθυντικά στελέχη άλλων συνδεδεμένων θυγατρικών.

Ενίσχυση νέων θυγατρικών μέσω της απόσχισης αυτοτελών κλάδων

Με στόχο την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως τα Ακίνητα, οι Μεγάλοι Επιχειρησιακοί Πελάτες, οι Τηλεφωνικοί Κατάλογοι κ.α., καθώς και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των αντίστοιχων νέων θυγατρικών (OTE Estate, OTE Globe, InfOTE κλπ.), η γενική συνέλευση συμφώνησε για την απόσχιση αυτοτελών κλάδων. Με αυτό τον τρόπο, ο Οργανισμός θα επωφεληθεί από μεγιστοποίηση των υπεραξιών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τιμής της μετοχής του.

Αγορά ιδίων μετοχών μέσω του ΧΑΑ

Τέλος, εγκρίθηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με στόχο τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής. Με το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επαναγοράς μέχρι 10% του συνόλου των μετοχών, που αντιστοιχεί σε 50.405.419 μετοχές, αφαιρουμένων όσων έχουν ήδη αποκτηθεί. Οι αγορές μπορούν να διενεργηθούν στο διάστημα των επόμενων 12 μηνών, με πλαίσιο τιμών που κυμαίνεται από 10 έως 30 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα