Ακης Τσοχατζόπουλος: Επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό το 2002

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2003 17:13

Επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2002 ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Επικαλούμενος στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, υπογράμμισε ότι οι εισπράξεις από τον τουρισμό την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν κατά 1%, γεγονός που αντισταθμίζει την πτώση κατά 1% στις αφίξεις των τουριστών το 2002.

Ανέφερε επίσης ότι παρατηρήθηκε μείωση των πτήσεων τσάρτερ τη χρονιά που πέρασε κατά 1,5%, ενώ αντίθετα σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων στους τουριστικούς λιμένες κατά 8,5%.

Για τη νέα χρονιά που «τρέχει», όπως είπε, αστάθμητοι παράγοντες, συνδεόμενοι κυρίως με τις εξελίξεις στο Ιράκ, είναι αυτοί που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης καθιστώντας προς το παρόν αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Το εν λόγω θέμα θα τεθεί και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού στις 7 Φεβρουαρίου, που θα έχει ως βασικό θέμα τον συντονισμό της ελληνικής τουριστικής αγοράς, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις υπάρξουν από ενδεχόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Σε επίπεδο εξάλλου Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., όπως ανέφερε, θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την υιοθέτηση κοινής στάσης και πολιτικής των κρατών-μελών για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα