Διπλάσιες ζημίες για την AOL Time Warner το 2002

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου ο Ted Turner
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2003 10:02

ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, σε ετήσια βάση στην ιστορία της, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο AOL Time Warner, μετά την απαξίωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε την αποχώρηση του αντιπροέδρου της Ted Turner.

Οι ζημίες της AOL Time Warner πλησίασαν τα 100 δισ. δολ. το 2002, μετά από ζημίες 44,9 δισ. δολ. που εμφάνισε το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών της εταιρείας προήλθε από τη δραστηριότητά της στον τομέα παροχής υπηρεσιών Internet, ενώ το τμήμα των ταινιών και της ψυχαγωγίας συγκράτησε κατά κάποιον τρόπο την εταιρεία, μετά τη διανομή του έργου «Ο βασιλιάς των δαχτυλιδιών».

Οι συνολικές ζημίες της εταιρείας το 2002 ήταν 98,7 δισ. δολ. (60 δισ. λίρες Αγγλίας) και ήταν το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα ταραγμένης χρονιάς.

Η τιμή των μετοχών της υποχώρησε κατά 70% μετά από τη συγχώνευση του παροχέα υπηρεσιών Internet AOL με τον γίγαντα των μέσων Time Warner, πριν από δύο χρόνια.

Ο Ted Turner, ιδρυτής του CNN, πούλησε το τμήμα των μέσων στην Time Warner και πήρε τη θέση του αντιπροέδρου της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε κατά τη συγχώνευση. Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Turner αποχωρεί από τη θέση αυτή για προσωπικούς λόγους.

«Όπως γνωρίζετε, δήλωσε ο Ted Turner, η εταιρεία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου εδώ και 50 χρόνια. Με την ομάδα διοίκησης που έχει είμαι αισιόδοξος ότι η εταιρεία θα προχωρήσει μπροστά και θα επιτύχει τον πραγματικό της στόχο».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα παραιτήθηκε ο πρόεδρος της AOL Time Warner, Steve Case. Ηταν η ψυχή αυτής της συγχώνευσης, αλλά κατηγορήθηκε από μερίδα επενδυτών ότι προκάλεσε τη διάλυση της εταιρείας.

Κατακόρυφη ήταν άνοδος των ζημιών πέρυσι, αφού διαμορφώθηκα στα 98,7 δισ. δολ. ή 10,1 δολ. ανά μετοχή, από τη ζημία των 4,9 δισ. δολ. ή 1,1 δολ. ανά μετοχή. Οι συνολικές πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2002 αυξήθηκαν σε ποσοστό 8%.

Νέος πρόεδρος στη θέση του Case, εξελέγη ο Dick Parsons, ο οποίος δήλωσε : «Θα προσπαθήσουμε να διοικήσουμε την εταιρεία καλύτερα από πριν και θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στη σταθεροποίηση και την αναζωογόνηση της America Online.

ΛΙΛΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα