Αυξάνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2003 12:42

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστή τον κλάδο της πληροφορικής.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης και σε μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η χθεσινή εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) ότι η αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί, μόλις καταλαγιάσουν οι φόβοι περί πολέμου. Ως γνωστόν, τα μέλη της Oμοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed αποφάσισαν ομοφώνως να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική.

Στις 12:28 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.547 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,82%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.902 μονάδες με κέρδη 2,19% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.735 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,05%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής μετά την εκτίμηση της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP ότι η κερδοφορία της θα ενισχυθεί στο τρέχον έτος.

Αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει και ο χρηματοοικονομικός κλάδος στον απόηχο της είδησης ότι η J.P. Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω τις επενδυτικές της συστάσεις για τη μετοχή της ολλανδικής ING και της βελγικής Fortis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα