Υπουργείο Εργασίας: Τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών στο θέμα της «μαύρης» εργασίας

«Ενθαρρυντικά» χαρακτηρίζονται τα μέχρι στιγμής αποτελέσ­ματα του συστήματος «Εργάνη»
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 19:35
UPD:19:39
FOSPHOTOS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Για «ξεκάθαρη τάση συμμόρφωσης» των εργοδοτών στο ζήτημα της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασ­φάλιστης ερ­γασίας σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Χθες, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου που προβλέπει τα νέα υψηλά πρόστιμα για περιπτώσεις αδήλω­της και ανασφά­λιστης εργασίας, τα μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπη­ρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνο­μίας, διενήργησαν ελέγχους σε 340 επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν 75 πε­ριπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και επιβλήθηκαν τα νέα πρόστιμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι ροές απασχόλησης που κατέγραψε το πληροφοριακό σύσ­τημα «Εργάνη»

Οι ροές απασχόλησης που κατέγραψε το πληροφοριακό σύσ­τημα «Εργάνη» το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 16η Σεπτεμβρίου (και ώρα 16.45 μ.μ).

Παράλληλα, χαρακτηρίζονται ως «εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» τα μέχρι στιγμής αποτελέσ­ματα του πληροφοριακού συστήματος ‘Εργάνη’, (που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων) για το μήνα Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρεται, «διαφαίνεται ξε­κάθαρα πλέον η τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών, υπό την απειλή και των πολύ υψηλών προστίμων καθώς και η με­τατροπή σημαντικού μέρους της ‘μαύ­ρης’ εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις απασχόλησης».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα