ING: Πιο ελκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 15:04
UPD:15:14
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Επενδυτές παρακολουθούν την πορεία του δείκτη IBEX35 στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Τους μετοχικούς τίτλους, και μάλιστα τις ευρωπαϊκούς, θεωρεί ως πιο ελκυστική κατηγορία επενδύσεων η ING, όσο αυξάνεται η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων.

Σύμφωνα με την έκθεση Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η εκδίκηση των Χαμένων», όλο και περισσότεροι (θεσμικοί) επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές, ειδικά τώρα που τα οικονομικά στοιχεία για τις ανεπτυγμένες οικονομίες παρουσιάζουν σαφή βελτίωση.

Σε γεωγραφικό επίπεδο τα πράγματα αρχίζουν να εμφανίζουν θετικά σημάδια όσον αφορά την Ευρώπη, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης. Για προφανείς λόγους, οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν είναι δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να διακινούνται με έκπτωση της τάξης του 35% σε σύγκριση με τις αμερικανικές.

Τώρα που τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία σημειώνουν εμφανή  βελτίωση - και η Ευρωζώνη παρουσιάζει ανάπτυξη και πάλι για πρώτη φορά εντός μιας περιόδου 6 τριμήνων – το ενδιαφέρον φαίνεται πως στρέφεται προς τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι επενδυτές έχουν βάλει τον συστημικό κίνδυνο της Ευρωζώνης σε δεύτερη μοίρα, ενώ η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας ενισχύεται από την επίμονα επεκτατική νομισματική πολιτική, τη φθίνουσα δημοσιονομική λιτότητα και την αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Όπως εξηγούν οι συντάκτες της έκθεσης, σε ένα περιβάλλον επιταχυνόμενης οικονομικής ανάπτυξης, οι κυκλικές μετοχές ευδοκιμούν περισσότερο. Ενώ τομείς όπως τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και η βιομηχανία κατέγραψαν καλές αποδόσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα εμπορεύματα και οι μετοχές που σχετίζονται με αυτά επιχειρούν την επάνοδό τους.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα