Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο η Βιοχάλκο

Απορροφάται από τη θυγατρική Viohalco S.Α.
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 10:12
UPD:14:24
EPA/JENS BUETTNER

Σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Βιοχάλκο.

Την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Βιοχάλκο από την Viohalco S.Α. εταιρεία συμμετοχών, θυγατρική της Βιοχάλκο με έδρα το Βέλγιο, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα δ.σ. έλαβαν την απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της Viohalco S.A. με την εταιρεία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. (Cofidin) με έδρα το Βέλγιο, ενώ όρισαν ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.6.2013. Επίσης, αποφάσισαν τη σύνταξη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης και των εκθέσεων των διοικητικών  συμβουλίων για τη διασυνοριακή συγχώνευση.

Σήμερα, σε δεύτερη συναφή συνεδρίασή τους τα διοικητικά συμβούλια της Βιοχάλκο και της Viohalco S.A. ενέκριναν  το  κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης, όρισαν εκπροσώπους για την υπογραφή του, και παρέσχαν εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.  

Στο πλαίσιο της σχεδιασθείσας αναδιάρθρωσης, η απορροφώσα εταιρεία Viohalco S.A. εν συνεχεία θα απορροφήσει την Cofidin S.A., επίσης εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο και μέτοχο κατά 13,3% της απορροφώμενης Βιοχάλκο. Συνεπεία της ολοκλήρωσης των παραπάνω συγχωνεύσεων, οι μέτοχοι της Βιοχάλκο θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της Viohalco S.A., που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε μία μετοχή της Viohalco S.A.για κάθε μία μετοχή της Βιοχάλκο.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιρειών και των κατά περίπτωση αρμοδίων εποπτικών αρχών. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2013.  

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Βιοχάλκο, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα