Boeing : 100 αεροσκάφη παρήγγειλε η Ryanair, αξίας 6 δισ. δολ.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2003 13:36

Παραγγελία 100 αεροπλάνων κατάφερε να κερδίσει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο Boeing Co., για λογαριασμό της Ryanair Holdings Plc, αξίας έξι δισ. δολ. Ετσι, η αεροπορική βιομηχανία φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα της μειωμένης ζήτησης των αεροσκαφών της.

Η Ryanair, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας χαμηλού κόστους, Buzz, που ανήκει στην ολλανδική KLM Royal Dutch Airlines NV, θα φτάσει να έχει στόλο 250 αεροσκαφών τύπου Boeing 737-800, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τον Ιανουάριο του 2002 η Ryanair παρήγγειλε 100 αεροσκάφη τύπου Boeing 737-800 με την προοπτική απόκτησης άλλων 50.

Η παραγγελία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγής της Boeing, τα επόμενα δύο χρόνια, περίοδος, η οποία σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Η παραγωγή της αεροπορικής βιομηχανίας μειώθηκε σε ποσοστό 27%, φθάνοντας στα 381 αεροσκάφη το προηγούμενο έτος, από 527 αεροσκάφη που είχε κατασκευάσει κατά το 2001.

Φέτος εκτιμάται ότι η μείωση της παραγωγής θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, ήτοι μικρότερη κατά 275 αεροσκάφη.

«Αυτά είναι πολύ σημαντικά νέα για την Boeing, τα οποία θα την καταστήσουν ηγέτη της αγοράς αεροσκαφών χαμηλού κόστους», ανέφερε ο Doug McVitie, διευθύνων σύμβουλος της Arran Aerospace, εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων που εδρεύει στη Σκωτία, συμπληρώνοντας, ότι η παραγγελία έρχεται τη στιγμή που η εταιρεία μειώνει τις παραδόσεις αεροσκαφών, αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

Τα επιπλέον αεροσκάφη, θα βοηθήσουν την Ryanair να μεγαλώσει το δίκτυο των πτήσεών της ειδικά στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου. Με τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσει συνολικά τα 146 υπάρχοντα και λιγότερο λειτουργικά αεροπλάνα που αποτελούν το στόλο της Buzz.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα