Κέρδη στη Wall Street

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 23:31
UPD:23:53

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στη συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, επιδείνωση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε αυτό τον μήνα στις 76,8 μονάδες από 82,1 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι τον ανέμεναν στις 81,5 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ωστόσο, κυμάνθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ενισχύοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν κατά 0,2%, έναντι 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Intel και Walt Disney ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Alcoa και Johnson & Johnson.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,49% στις 15,376.10 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,27% στις 1,687.99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 3,722.18 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα