Ericsson : Ζημίες για έβδομο συνεχές τρίμηνο

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 10:03

Ζημία για έβδομο συνεχές τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας Ericsson AB, καθώς οι πελάτες της προχώρησαν στη μείωση των δαπανών.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο, διευρύνθηκαν, φθάνοντας στα 8,3 δισ. κορώνες (965 εκατ. δολ.) ή 0,58 κορώνες ανά μετοχή, από 3,5 δισ. κορώνες ή 0,31 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το κόστος της φορολογίας ανήλθε σε 2,5 δισ. κορώνες.

Η ζήτηση εξαρτημάτων από την Ericsson και τις ανταγωνίστριές της, όπως τη Motorola Inc., μειώθηκε την τελευταία διετία, υποχρεώνοντας τη σουηδική εταιρεία να αυξήσει τα έσοδά της από τους μετόχους και να προχωρήσει στη μείωση, κατά περίπου του ημίσεως, του εργατικού της δυναμικού. Το τρέχον έτος, οι πωλήσεις της εταιρείας ενδέχεται να μειωθούν κατά περίπου 10%, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

«Τα αποτελέσματά της το τέταρτο τρίμηνο, δείχνουν ότι οι εργασίες μας αρχίζουν να σταθεροποιούνται», αναφέρει σε δήλωσή του ο Chief Executive Officer (CEO) της Ericsson, Kurt Hellstroem, συμπληρώνοντας : «Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για χαμηλότερο κόστος των πωλήσεων».

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 37%, φθάνοντας στα 36,7 δισ. κορώνες το τρίμηνο. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 23% φθάνοντας στα 30,7 δισ. κορώνες.

Η Ericsson ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο θα μειωθούν έναντι του προηγούμενου.

Μέχρι τα τέλη του 2002 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανήρχοντο σε 64.600 υπαλλήλους έναντι 105.000 υπαλλήλων που ήταν στα τέλη του 2000. Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η περαιτέρω μείωση του προσωπικού της, το οποίο θα είναι λιγότερο από 60.000 ανθρώπους μέχρι τα τέλη του 2003, κίνηση η οποία θα της εξασφαλίσει συνολικά 50 δισ. κορώνες, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Τα έξοδά της αυτήν την περίοδο από τη μείωση του προσωπικού, ανήλθαν σε 6,3 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα