Ενισχύεται η οικονομική συνεργασία Ιταλίας - Σλοβενίας - Κροατίας

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 11:42
UPD:12:13
EPA/ANDREA MEROLA

Οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ (αριστερά), της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα (στο κέντρο) και της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βενετία, για την προώθηση της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των χωρών τους, με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και τα έργα υποδομών στη βόρεια Αδριατική.

Την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των χωρών τους, με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και τα έργα υποδομών στη βόρεια Αδριατική, προωθούν οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας, Αλένκα Μπράτουσεκ, της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, και της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Σε συνάντηση που είχαν στη Βενετία, οι τρεις πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιούν συναντήσεις σε τακτική βάση και να συντονίζουν τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ενρίκο Λέτα επεσήμανε στους ομολόγους του της Σλοβενίας και της Ιταλίας ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Τόνισε δε ότι η ανάπτυξη των τριών χωρών «περνά» από τη συνεργασία τους και όχι από τον ανταγωνισμό.

Οι τρεις πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συστήσουν ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με ενεργειακά θέματα και έργα υποδομών στη βόρεια Αδριατική.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA  
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα