«Ενίσχυση Περιβαλλοντικών Σχεδίων» προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 17:48

Την εισαγωγή της περιβαλλοντικής διάστασης στην επιχειρηματικότητα προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της Δράσης «Ενίσχυση Περιβαλλοντικών Σχεδίων» που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Γ' ΚΠΣ και την προκήρυξη της οποίας υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Η Δράση, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, αφορά στην ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων για την υλοποίηση περιβαλλοντικών σχεδίων, που θα οδηγήσουν στην απόκτηση Οικολογικού Σήματος προϊόντων (EcoLabel), είτε στην εισαγωγή και πιστοποίηση Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS.

Δικαιούχοι της επιχορήγησης θα είναι μεταποιητικές επιχειρήσεις που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση, έχουν υποβάλει μία πρόταση έργου και παράλληλα το συνολικό ποσό των ενισχύσεων «ήσσονος σημασίας» που έχουν χορηγηθεί στην κάθε επιχείρηση την τελευταία τριετία από την υποβολή της πρότασης, να μην υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, ενώ ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 176.000 ευρώ.

Η σχετική επιχορήγηση θα αφορά τόσο σε άυλες υποστηρικτικές δαπάνες (μελέτες, υπηρεσίες, αμοιβές εμπειρογνωμόνων), όσο και σε δαπάνες για ενέργειες επαλήθευσης και δοκιμών από Διαπιστευμένους φορείς και εργαστήρια, καθώς και για την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που κρίνεται απαραίτητος για την απόκτηση του Οικολογικού Σήματος ή την καταχώρηση της επιχείρησης στο Μητρώο EMAS.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η 15η Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα