Κέρδη στη Wall, παρά το βαρύ κλίμα λόγω Columbia

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 18:32

Ανοδικά κινούνται από την αρχή των συνεδριάσεων οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, παρά το γεγονός ότι επικρατεί βαρύ κλίμα για την έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Columbia και το χαμό των επτά κοσμοναυτών.

Ο Dow Jones ενισχύεται στις 18.18 ώρα Ελλάδος κατά 0,62% στις 8.103,58 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,39% στις 1.326,11 μονάδες.

Οι αναλυτές του CNN αποδίδουν τις ανοδικές τάσεις στην επέκταση τον Ιανουάριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, της βιομηχανικής παραγωγής, παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης. Ο δείκτης ISM για τη βιομηχανική δραστηριότητα υποχώρησε στις 53,9 μονάδες από 55,2 τον Δεκέμβριο, στα επίπεδα των προβλέψεων του Briefing.com. Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες αποτελούν το κρίσιμο σημείο που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 1,2% έναντι ανόδου 0,9% το Νοέμβριο, και πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Cisco, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Πιέσεις δέχονται οι εταιρείες αεροναυπηγικής, και κυρίως η Boeing http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/03/278396.htm , η οποία αντιμετωπίζει απώλειες εσόδων, από την απόφαση της NASA για αναστολή όλων των διαστημικών πτήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα