ICAP: Aνοδική πορεία για την κατανάλωση κρέατος, με πτώση της παραγωγής

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 19:20

Η μέση ετήσια άνοδος της εγχώριας κατανάλωσης κρέατος κατά το διάστημα 1996-2002 ήταν 1%, σύμφωνα με έρευνα της ICAP.

Το χοιρινό κατατάσσεται στην πρώτη Θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών (μερίδιο κατανάλωσης 35,6% το 2002) και ακολουθούν τσ πουλερικά (21,7%) και το βόειο (20,3%) και το αιγοπρόβειο κρέας (14,8%).

Συγκεκριμένα, η εγχώρια κατανάλωση χοιρινού παρουσίασε αυξητική τάση με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 4% στο διάστημα 1992-2002. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο, η εγχώρια κατανάλωση βοείου κρέατος εμφάνισε μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 2%.

Οσον αφορά την κατανάλωση στην επόμενη διετία (2003-2004), εκτιμάται ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής θα κυμανθεί μεταξύ 1%-2%.

Ο κλάδος του κρέατος παραμένει κατακερματισμένος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική διαφοροποίηση όσον αφορά την παραγωγική τους δυναμικότητα, τον τρόπο οργάνωσης της παραγωγικής τους διαδικασίας και τη διάρθρωση του δικτύου διανομής τους.

Η εγχώρια παραγωγή το διάστημα 1992-2002 παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό πτώσης 1%. Τα πουλερικά κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής εγχώριας παραγωγής ακολουθούμενα απο το χοιρινό, το αιγοπρόβειο και το βόειο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα