Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της NTT DoCoMo Inc., μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ότι το τρίτο τρίμηνο θα εμφανίσει καλύτερα αποτελέσματα από τις προβλέψεις.

«Πολλές εταιρείες του κλάδου αρχίζουν να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε υπηρεσίες περισσότερο ανταγωνιστικές προς τους καταναλωτές, κάτι που τις καθιστά καλή επένδυση», ανέφερε ο Hideki Kamiya, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με τη Resona Asset Management Co.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 8.530,68 μονάδες στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 845,32 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να αποτελούν περίπου το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών σημείωναν κέρδη στη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για τη βιομηχανία στις ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε για τρίτο μήνα, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για την αύξηση των πωλήσεων στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,4%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και της Samsung Electronics Co. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημείωνε άνοδο για πρώτη ημέρα μετά τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Ετους. Στην Αυστραλία ανοδικά κινούντο οι μετοχές της BHP Billiton και άλλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων, καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η ζήτηση για μέταλλα.

Κέρδη σημείωναν οι δείκτες στο Χογκ Κογκ και τη Ν. Ζηλανδία, τη στιγμή που οι μετοχές στις Φιλιππίνες κινούντο πτωτικά.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν, την Κίνα και τη Μαλαισία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα