Πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ενεργοβόρων βιομηχανιών

Παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 17:49
UPD:18:37
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος, πως το υπουργείο θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες για τη στήριξη της ελληνικής χαλυβουργίας και βιομηχανίας (φωτογραφία αρχείου).

Η μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων βιομηχανιών βρέθηκε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, στη σημερινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος.

Πρόκειται για τις συμβάσεις διακοψιμότητας που προωθούνται μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας (μειώσεις στα τιμολόγια για τις επιχειρήσεις που θα δέχονται μείωση του φορτίου ύστερα από προειδοποίηση), τη μείωση του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) που έχει ήδη εφαρμοστεί για τις βιομηχανίες, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης πως το υπουργείο θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες για τη στήριξη της ελληνικής χαλυβουργίας και βιομηχανίας, παράλληλα με τις αντίστοιχες προσπάθειες εξορθολογισμού της αγοράς ενέργειας και βεβαίως προστασίας των οικιακών καταναλωτών.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν οι θέσεις του κλάδου σχετικά με το Σχέδιο Δράσης της Κομισιόν  για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη βιομηχανία χάλυβα στην Ευρώπη, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψειων σχετικά με το σχεδιασμό και τις ενέργειες του ΥΠΕΚΑ για τη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα