Γαλλία : Στο -22 ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών

Στα χαμηλότερα επίπεδα πενταετίας
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 10:37
UPD:13:19

Στα χαμηλότερα επίπεδα πενταετίας διαμορφώθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών τον Ιανουάριο στη Γαλλία, καθώς αυξάνεται η ανεργία, σημάδι ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να χάσει τη δυναμική της.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο μείον 22 από μείον 17 που ήταν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι αυτός θα διαμορφωνόταν στο μείον 18.

Η αισιοδοξία των Γάλλων καταναλωτών αργοσβήνει, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Pechiney S.A. της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο και της Nexans S.A. της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής καλωδίων, προχώρησαν στη μείωση του προσωπικού τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν εργασία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 28 μηνών, φθάνοντας τα 2,45 εκατ. τον Δεκέμβριο και ο δείκτης ανεργίας ανήλθε στο 9,1%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της γαλλικής οικονομίας, ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 1% φέτος, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την ύφεση του 1993.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών μειώθηκαν κατά 9,3% τον Ιανουάριο καθώς η ζήτηση για παλαιότερα μοντέλα, όπως το Clio και το Laguna της Renault S.A., μειώθηκαν, ενώ τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Γαλλίας, Galeries Lafayette S.A., για την οικονομική χρήση του 2002, ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα