Επανέρχεται η ZTE για τον Πειραιά

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 12:57
UPD:13:01
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

O υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE Corporation, Chang Xiao Wei.

Στην επανεπιβεβαίωση των προθέσεων της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE Corporation να δημιουργήσει διαμετακομιστικό κέντρο προϊόντων στον Πειραιά προχώρησαν χθες στελέχη της πολυεθνικής στη διάρκεια συνάντησής τους με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας Chang Xiao Wei, το διευθύνοντα σύμβουλο της ZTE Ελλάδας Deng Chao και το διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ZTE Νοτίων Βαλκανίων Ανδρέα Πολυκάρπου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα και εν όψει της επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της ZTE Corporation Hou WeiGui, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο Chang Xiao Wei επιβεβαίωσε την απόφαση της εταιρείας να υλοποιηθεί άμεσα το μνημόνιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η μεταφορά του διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι η εταιρεία έχει ήδη εκπονήσει εσωτερική μελέτη βιωσιμότητας του έργου και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην επένδυση, καθώς και ότι εξετάζονται προτάσεις για σειρά άλλων επενδύσεων στη χώρα μας.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η ΖΤΕ αναγνωρίζει στην Ελλάδα το ρόλο της πύλης εισόδου των προϊόντων της προς την Ευρώπη και κινείται σταδιακά προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Την πεποίθηση αυτή αναμένεται να εκφράσει και ο πρόεδρος της ZTE Corporation Hou WeiGui, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται, ότι πέρα από τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά, εκκρεμεί το ζήτημα της δημιουργίας παραγωγικής μονάδας της ΖΤΕ στην Ελλάδα, αλλά και ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που μένει να διευκρινιστούν το επόμενο διάστημα από την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα