Jumbo: Αύξηση άνω του 4% στις πωλήσεις διμήνου

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 13:02
UPD:13:04

Σύμφωνα με τον Όμιλο, η θετική τάση που είχε σημειωθεί στην ελληνική αγορά κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίστηκε, ενώ τα καταστήματα στην Κύπρο και την Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Αύξηση άνω του 4% σημείωσαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά το πρώτο δίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014). Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2013-2014, ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση είναι αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 2% και 4%.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, η θετική τάση που είχε σημειωθεί στην ελληνική αγορά κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίστηκε, ενώ τα καταστήματα στην Κύπρο και την Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά θεωρείται ο σημαντικός μήνας του πρώτου τριμήνου, καθώς περιλαμβάνει τις πωλήσεις από προϊόντα που σχετίζονται με την έναρξη των σχολείων και αποτελεί το 10% περίπου των ετήσιων πωλήσεων. 

Η Jumbo σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως τον Ιούλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο το ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες και τον Αύγουστο το μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας των δύο μισθωμένων υπερκαταστημάτων στη Ρουμανία, καθώς και του νέου μισθωμένου καταστήματος JUMBO στην Πάφο της Κύπρου. Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα.

Η εταιρεία επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή της πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε και απόφαση σχετικά με το ποσοστό των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, το οποίο θα μετατραπεί σε μετοχές της τράπεζας. Το τελικό ποσοστό ανήλθε σε 47,5% και η ζημία που προκύπτει περίπου 24 εκατ. ευρώ επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης που έληξε τον Ιούνιο του 2013. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα