Προσεγγίζει τις 1.000 μονάδες το Χ.Α.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 10:53
UPD:10:56

Σε τροχιά ανόδου κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων για ύφεση κάτω από το 4% φέτος και τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στην κρίση της Συρίας.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα θετικά μακροοικονομικά νέα έχουν δώσει στην αγορά τον καταλύτη που αναζητούσε για να επαναπροσεγγίσει τα επίπεδα των 1.000 μονάδων. Η ανοδική τάση πιθανώς λάβει νέα ώθηση εάν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο, που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, δώσουν ισχυρές ενδείξεις για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους.

«H θετική ψυχολογία φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση ενώ αυξημένη αναμένεται η αξία των συναλλαγών», είπε η Euroxx Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,07% στις 987,76 μονάδες, διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη άνω του 4% που κατέγραψε τη Δευτέρα. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 12,33 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των επιμέρους κλαδικών δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Τραπεζών (+2,2%), Υγείας (+1,5%) και Ακίνητης Περιουσίας (+1,4%).

Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 42 ενισχύονται, οι 3 υποχωρούν και 2 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα