Ολοκλήρωσε την εξαγορά εταιρείας στην Κίνα η Προμότα

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2003 17:43

Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της κινέζικης εταιρείας Goldwell International Ltd, όπως πρόσφατα είχε ανακοινώσει, προχώρησε η Προμότα Ελλάς Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η Προμότα απέκτησε το 63,5% της Goldwell International Ltd, έναντι 9,7 εκατ. δολάρια.

Η καταβολή του τιμήματος πραγματοποιείται με την καταβολή μετρητών, ενώ μέρος καλύφθηκε με την εκχώρηση απαιτήσεων προς την Goldwell -που αφορούσαν χρέη τρίτων από την Κίνα και το Χονγκ Κογκ προς την Προμότα- και την διαγραφή χρεών της Goldwell προς την Προμότα. Παράλληλα η Προμότα ανέλαβε την υποχρέωση της πλήρους χρηματοδότησης των επενδύσεων που απαιτεί το πλάνο επέκτασης της Goldwell προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Με την είσοδο της Προμότα στην Goldwell και μετά την υλοποίηση του βασικού επενδυτικού προγράμματος, η συνολική έκταση της γης που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της νέας εταιρείας θα αγγίζει τα 13.000 τ.μ.

Η Goldwell είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τσαντών στην Κίνα. Από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Shenzhen η Προμότα προμηθεύεται επί σειρά ετών τα προϊόντα του είδους, προωθώντάς τα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα