Υποχώρησε η τιμή του χρυσού

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 07:07

Υποχώρησε η τιμή του χρυσού για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την αποτυχία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, να πείσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι η παραβίαση του Ιράκ στο θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής, συνιστά άμεση επίθεση.

Κίνα, Γαλλία και Ρωσία, μόνιμα μέλη από τα 15 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στην απόφαση για επίθεση στο Ιράκ, είπαν ότι η έρευνα για την ανεύρεση παράνομου οπλοστασίου στο Ιράκ, πρέπει να ενταθεί.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 2,9% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι ετών τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, εν αναμονή της ομιλίας του Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη.

Σήμερα η τιμή του χρυσού για συμβόλαια Απριλίου υποχώρησε κατά 8,20 δολ. ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 369 δολ. η ουγγιά στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Διαπραγματεύθηκε στα 371 δολ. η ουγγιά στις 2:14' μ. μ. στο Σίδνεϋ, μετά από υποχώρηση 0,7% χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησε κατά 3,70 δολ., ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 368,05 δολ. η ουγγιά κατά τη διαπραγμάτευση στην Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα