Ζημιογόνος ο κλάδος ασφαλίσεων αυτοκινήτου

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 19:03

Η αναπροσαρμογή των κατώτατων ορίων ασφάλισης που προβλέπεται στην 5η Οδηγία της Ε.Ε., εάν τελικά εγκριθεί, θα επιφέρει υπέρμετρη αύξηση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Οπως επισημάνθηκε σε ημερίδα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΑ) για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων το σχέδιο της οδηγίας προβλέπει ένα εκατ. ευρώ αποζημίωση για σωματικές βλάβες ανά θύμα και 500.000 ευρώ για υλικές ζημιές ανά ατύχημα, ανεξαρτήτως αριθμού θυμάτων.

Σήμερα οι ασφαλιστικές αποζημιώνουν με ένα συνολικό ποσό ευθύνης ανά ατύχημα τις 600.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Αυτοκινήτων και Αστικής Ευθύνης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, Κώστας Μπερτζιάς, τόνισε ότι από τα στοιχεία του 2002 προκύπτει ότι πέρυσι η αύξηση ασφαλίστρων για αστική ευθύνη έφτασε το 15% ενώ φέτος η εκτίμηση είναι ότι δεν θα ξεπεράσει το 6,5%. Στην τριετία (1999-2001) ο κλάδος είχε 205 εκατ. ευρώ έλλειμμα, ενώ σημειώθηκε αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων κατά 25%.

«Οταν από τα 100 ευρώ τα 91 και πάνω, άμεσα, διατίθενται για πληρωμή ζημιών, το έλλειμμα του κλάδου είναι οφθαλμοφανές», τόνισε ο κ. Μπερτζιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα