Γ. Στουρνάρας: Περαιτέρω αλλαγές στις δομές της φορολογικής διοίκησης

Συνεδρίαση για πρώτη φορά το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 18:03
UPD:18:31
FOSPHOTOS /Philippos Messinis

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενώ παράλληλα έδωσε παράλληλα έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η «έμφυτη αντίσταση» στην αλλαγή και η «ατεκμηρίωτη κινδυνολογία από όπου και αν προέρχονται», προσπαθούν να αναστείλουν την υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Συμβουλίου, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένη την εμπλοκή τους στα θέματα στοχοθέτησης και αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, για τα οποία η φορολογική διοίκηση δεν έχει επαρκείς εμπειρίες και γνώσεις, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στα διεθνή πρότυπα.

«Περιμένω τις τριμηνιαίες εκθέσεις σε σχέση με την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της φορολογικής διοίκησης, την επίτευξη των στόχων, τις τυχόν παρατηρούμενες αποκλίσεις από τους στόχους, τις ευκαιρίες που εντοπίζονται, τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω λανθασμένων πρακτικών μας», πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και  τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Την επόμενη εβδομάδα η απάντηση για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι την επόμενη εβδομάδα και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς θα υπάρξει η απάντηση για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.

Για τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα , ο υπουργός απάντησε: «Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του ΄14».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα