Β. Κορκίδης: Να μπει «φρένο» στις λανθασμένες απαιτήσεις των δανειστών

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 16:06
UPD:16:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

«Η μόνη λύση για την ελληνική κυβέρνηση είναι στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου να βάλει "φρένο" στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών μας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να βάλει «"φρένο" στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών», απευθύνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης σε τοποθέτησή του εν όψει της 78ης ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει, «ο δογματισμός της τρόικας στην επιμονή ενός λανθασμένου σχεδίου διάσωσης δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνο επιβαρύνσεις αλλά και ελαφρύνσεις.

«Η μόνη λύση για την ελληνική κυβέρνηση», συμπληρώνει, «είναι στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου να βάλει "φρένο" στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών μας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τονίζει «η ελληνική αγορά έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά ηρεμία και σταθερότητα, αρετές οι οποίες δυστυχώς δοκιμάζονται καθημερινά, όχι μόνο από τις εξωτερικές εξελίξεις, αλλά και τα εσωτερικά μέτωπα πολιτικών συγκρούσεων».

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά με αυτές που πράγματι χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία και όχι με τους αντιαναπτυξιακούς όρους του δόγματος της λιτότητας», συνεχίζει και σημειώνει: «Μια δυναμική παρουσία αναμένουμε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και ένα ισχυρό μήνυμα με ενέργειες στήριξης των μικρομεσαίων της πραγματικής οικονομίας».

Τέλος, ο κ. Κορκίδης αναφέρειότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να επανέλθει δυναμικά στον εμπορικό και διεθνή χαρακτήρα της και να δώσει έμφαση στην ανάδειξη και ανάπτυξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.

«Πρέπει, μέσω της Έκθεσης, να απευθυνθούμε στην αγορά των βαλκανικών χωρών, κάνοντας πιο ελκυστικό τον ελληνικό χώρο σε Έλληνες και ξένους επενδυτές», καταλήγει.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα