Κέρδη στη Wall Street

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 00:20
UPD:11:46
REUTERS

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στον απόηχο της έκθεσης της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με «ήπιο έως μέτριο» ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της, στη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», διαπιστώνει συνέχιση της αύξησης των κατανωλωτικών δαπανών αλλά και ενίσχυση της στεγαστικής αγοράς, καθώς και ήπια επέκταση στον κλάδο της μεταποίησης.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο και στις εξελίξεις στη Συρία καθώς η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση με δέκα ψήφους υπέρ, επτά κατά και με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει «παρών».

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Intel και Coca - Cola ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Microsoft και International Business Machines.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,11% στις 14,841.00 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,20% στις 1,638.17 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,75% στις 3,620.30 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα