Ισπανία: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 23:23
UPD:23:38
EPA/Paco Campos

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίνδος επεσήμανε ότι στελέχη του υπουργείου του αναθεωρούν ελαφρώς την πρόβλεψη για το 2014, η οποία ως σήμερα έκανε λόγο για ένα ρυθμό ανάπτυξης +0,5% του ΑΕΠ (φωτογραφία αρχείου).

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη το 2014, αναμένοντας έξοδο από την παρατεταμένη ύφεση χάρη στην αύξηση των εξαγωγών, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.

Συγκεκριμένα ο Ντε Γκίνδος επεσήμανε ότι στελέχη του υπουργείου του αναθεωρούν ελαφρώς την πρόβλεψη για το 2014, η οποία ως σήμερα έκανε λόγο για ένα ρυθμό ανάπτυξης +0,5% του ΑΕΠ.

«Έχουμε πλέον πολλή περισσότερη εμπιστοσύνη από ό,τι πριν από έξι μήνες», δήλωσε ο Ντε Γκίνδος και πρόσθεσε ότι είναι οι περικοπές των κρατικών δαπανών και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αυτές που οδήγησαν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο Ντε Γκίνδος είπε ακόμη ότι η Ισπανία θα αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας με σταθερό ρυθμό το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς και ότι το 2013 θα ολοκληρωθεί με την ανεργία να βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο από το προβλεπόμενο (27,1%). Επίσης ανέφερε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας θα είναι πλεονασματικό φέτος, κατά περίπου 2%.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα