Νέα σειρά προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου από την Εθνική

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2003 11:45

Nέα σειρά καταθετικών-επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στους πελάτες της.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Τα τρία νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της τράπεζας από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 14 Φεβρουαρίου 2003.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

1.ΕΠΕΑΚ «Μικτού Χαρτοφυλακίου-Προστασίας από πληθωρισμό»

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με Μικτό Χαρτοφυλάκιο, η οποία πέραν της δυνατότητας αυξημένης απόδοσης, παρέχει προστασία του αρχικού κεφαλαίου έναντι της ανόδου του πληθωρισμού της Ευρωζώνης.

Το μικτό χαρτοφυλάκιο αποτελείται κατά 50% από τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20 και κατά 50% από το 10ετές Ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη 20/5/2013 και κουπόνι 4,60%.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 3 έτη, με έναρξη την 17/2/2003 και λήξη την 17/2/2006, ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Ο επενδυτής, όπως ανεφέρεται στην ανακοίνωση, λαμβάνει στη λήξη το αρχικό του κεφάλαιο προσαυξημένο κατά ποσοστό ανάλογο με τον «Ευρωπληθωρισμό» (δηλαδή του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ευρωζώνης, εξαιρουμένου του καπνού) και 35% συμμετοχή στην άνοδο του χαρτοφυλακίου (επί του αρχικού κεφαλαίου).

Οι αποδόσεις εκφράζονται συνολικά για όλη την περίοδο του προϊόντος.

2. ΕΠΕΑΚ «Διπλό Ανοδικό»

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι έξι μήνες, με έναρξη την 17/2/2003 και λήξη την 8/8/2003, ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):

-5,50%, εάν

-η ισοτιμία EUR/USD την 7/8/2003 είναι μεγαλύτερη από την ισοτιμία έναρξης και ταυτόχρονα

-η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 7/8/2003 είναι μεγαλύτερη από την τιμή έναρξης, ή

-0,50% (ελάχιστη εγγυημένη απόδοση) επί του αρχικού του κεφαλαίου, σε κάθε άλλη περίπτωση.

3. ΕΠΕΑΚ EUR/USD «Μηνιαία Άνοδος»

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την πορεία της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι ένα έτος, με έναρξη την 17/2/2003 και λήξη την 13/2/2004, ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Ο επενδυτής λαμβάνει κάθε μήνα απόδοση (ετησιοποιημένη):

-4% εάν η ισοτιμία EUR/USD κατά την ημερομηνία λήξης κάθε μηνιαίας περιόδου είναι μεγαλύτερη από την ισοτιμία έναρξης της περιόδου ή

-0,50% (ελάχιστη εγγυημένη απόδοση), σε κάθε άλλη περίπτωση.

-Το σύνολο των τόκων καταβάλλεται στην λήξη της επένδυσης.

Ενημέρωση για τα νέα αυτά προϊόντα παρέχεται από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας στο Internet www.nbg.gr .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα