Λ. Παπαδήμος: Από το β' εξάμηνο άνοδος της ανάπτυξης στην ευρωζώνη

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2003 21:27

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για να καταστεί η ευρωπαϊκή οικονομία πιο ανταγωνιστική και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Οικονομίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Παπαδήμος υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας ότι έχει τελικά επιτευχθεί η σταθερότητα τιμών. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις σημαντικές διαφορές που παρατηρούνται στον πληθωρισμό μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.

Ο κ. Παπαδήμος εκτίμησε ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί στην ευρωζώνη θα ενισχυθούν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και υπογράμμισε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις αγορές, δεν οφείλεται σε μακροοικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως σε λόγους που συνδέονται με την κερδοφορία των επιχειρήσεων, τις λογιστικές πρακτικές που εφαρμόζονται κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα