Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 13:42
UPD:13:54
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πάνω από 800.000 θα είναι οι δικαιούχοι του φετινού προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν, ενώ η συμμετοχή ήταν πολύ πιο διευρυμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυμένος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν 25 υποψήφιες εταιρείες, ενώ δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε εταιρείες μικρότερου οικονομικού μεγέθους, σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τελικά κατακυρώθηκαν προϊόντα σε 16 διαφορετικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Η δράση περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα).

Πιο αναλυτικά,  με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα προσφερθούν οι ακόλουθες ποσότητες τροφίμων:

  • Τυρί Κασέρι ΠΟΠ 5 194.700 κιλά
  • Τυρί Φέτα ΠΟΠ 3 589.615 κιλά
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 2 182.850 κιλά
  • Ζυμαρικά 2 3.892 τόνοι
  • Ελαιόλαδο 1 1.602.981 λίτρα
  • Τυρί Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ 2 256.546 κιλά
  • Ρύζι parboiled 1 5.672 τόνοι

Στην υλοποίηση του προγράμματος, εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός του έτους, δηλαδή έως το τέλος Δεκεμβρίου 2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα