Γερμανία : Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής προβλέπουν οι αναλυτές

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 09:19

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, εκτιμάται από τους οικονομικούς αναλυτές ότι θα υποχωρήσει η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η τέταρτη έκθεση σε λιγότερο από μία εβδομάδα που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί και η οποία δείχνει, ότι, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να επιστρέψει και πάλι στην ύφεση.

Η παραγωγή στις βιομηχανίες, στις υπό κατασκευήν περιοχές, στις εταιρείες κοινής ωφελείας και στα μεταλλωρυχεία ενδέχεται να μειωθεί σε ποσοστό 1,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις 23 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή εκτιμάται ότι θα σημειώσει αύξηση κατά 0,6%.

«Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε ύφεση», ανέφερε ο Holger Fahrinkrug, οικονομολόγος στην UBS Warburg AG στη Φραγκφούρτη. Η μείωση στη βιομηχανική παραγωγή αντανακλά τις εκτιμήσεις μας ότι το ΑΕΠ περιορίζεται για τέταρτο τρίμηνο.

Η οικονομία των δύο τρισ. δολ. της Γερμανίας, αναπτύχθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς μέσα σε μια δεκαετία πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές δαπάνησαν λιγότερα και οι βιομηχανίες προμηθεύθηκαν λιγότερο μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των επτά ετών τον Δεκέμβριο και οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν και τέταρτο μήνα. Η ανεργία τον Ιανουάριο αυξήθηκε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 4,5 ετών.

Το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας της χώρας θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, κατά το μεσημέρι, ώρα Φραγκφούρτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα