British Airways : Κέρδη αντί ζημιών το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 09:48

Κέρδη, αντί ζημιών, που είχε εμφανίσει ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, British Airways Plc, μετά τη μείωση του προσωπικού της κατά το 1/6, τη διακοπή μη κερδοφόρων προορισμών και την αεροδυναμική διαμόρφωση του στόλου της.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 13 εκατ. λίρες Αγγλίας (21 εκατ. δολ.) ή 1,2 πένες ανά μετοχή, έναντι 144 εκατ. ή 13,4 πένες ανά μετοχή, που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001.

Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg, εκτιμούσαν ότι η British Airways θα εμφάνιζε ζημίες της τάξης των 53 εκατ. λιρών. Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 1% σημείωσαν οι πωλήσεις της, φθάνοντας στο 1,86 δισ. λίρες.

«Το συνολικό μας κόστος το τελευταίο δωδεκάμηνο ήταν κατά ένα εκατ. λίρες χαμηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κάτι το οποίο αποδεικνύει τη θέληση των ανθρώπων μας να τα καταφέρουμε», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Rod Eddington σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Η British Airways έχει μειώσει κατά 9.000 ανθρώπους το προσωπικό των 56.500 υπαλλήλων της και εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κατά 23% μέχρι τον Μάρτιο του 2004. Παράλληλα αναδιοργανώνει το πρόγραμμα των πτήσεών της σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως για παράδειγμα την EasyJet Plc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα