Ο Nasdaq αγγίζει τα επίπεδα του Απριλίου

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2001 20:08
UPD:20:24

Δεν μπορεί να βρει κατεύθυνση η αμερικάνικη κεφαλαιαγορά στις σημερινές συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να «φλερτάρει» και στη συνέχεια να απομακρύνεται από το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων.

Αντίστοιχα αρνητική εικόνα παρουσιάζει και ο Nasdaq, ο οποίος αγγίζει τα χαμηλά του Απριλίου, καθώς νέα στοιχεία απομακρύνουν από το ενδεχόμενο ανάκαμψης του τεχνολογικού κλάδου.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel, προειδοποίησε σήμερα για μειωμένα κέρδη, η βρετανική Marconi ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας, οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών Nokia, Ericsson και Motorola υποχώρησαν, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων της Merrill Lynch για τον κλάδο.

Σ' αυτά τα αρνητικά νέα έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της Hewlett-Packard, Κάρλα Φιορίνα, ότι δε «βλέπει» στον ορίζοντα ανάκαμψη των πωλήσεων των εταιρειών κατασκευής υπολογιστών και εκτυπωτών.

«Είναι σαφές ότι η ανάκαμψη δεν θα έρθει μέσα στο 2001, ίσως να δούμε ενίσχυση του τεχνολογικού κλάδου το δεύτερο εξάμηνο του 2002, αν και νομίζω ότι θα είναι περιορισμένης έκτασης», υπογράμμισε σε συνέδριο στη Βοστόνη.

Στις 19:45' ώρα Ελλάδας ο κύριος βιομηχανικός δείκτης της Wall βρίσκεται στις 9.957,78 μονάδες με ποσοστιαίες απώλειες 0,40% και ο Nasdaq στις 1.737,86 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,86%.

Από την έναρξη της χρηματιστηριακής ημέρας ο Dow διασχίζει την τιμή ανοίγματος διαδοχικά προς τα πάνω και προς τα κάτω, καθώς οι θετικές ειδήσεις για την μείωση των απολύσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο και την αύξηση της παραγωγικότητας «απορροφήθηκαν» από το σκεπτικισμό των επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα