Αλλάζει το σύστημα κατάρτισης των αγροτών

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2003 15:08

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε σήμερα στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Διυπουργική Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, αποφασίσθηκε το έργο της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης των αγροτών να αναληφθεί από το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, όλα τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια που έχει σήμερα το υπουργείο Γεωργίας θα μεταφερθούν στο υπουργείο Παιδείας.

Στο υπουργείο Γεωργίας θα παραμείνουν μόνο η Γεωργική Σχολή Ιωαννίνων, η Γεωργική Σχολή Λάρισας και η αντίστοιχη της Μεσσαράς Κρήτης.

Με πράσινο πιστοποιητικό, που θα χορηγεί ο Οργανισμός «Δήμητρα», θα πιστοποιείται η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων από τους αγρότες.

Συνεχίζεται και το 2003 η εκπαίδευση 5.500 νέων αγροτών, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα αντίστοιχα κοινοτικά προγράμματα, ενώ εφαρμόζονται για πρώτη φορά δύο πιλοτικά προγράμματα για προσαρμογή στα νέα δεδομένα της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Δημιουργείται στο υπουργείο Γεωργίας ένα κέντρο τηλεφωνικής ενημέρωσης των αγροτών, το οποίο θα δίνει άμεσες και εξειδικευμένες απαντήσεις στα ερωτήματα των αγροτών.

Τέλος, το υπουργείο Γεωργίας θα προχωρήσει στην εκπαίδευση των γεωτεχνικών των καποδιστριακών δήμων και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα