Electrolux : Αύξηση των ζημιών το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003 10:15

Διεύρυνε τις ζημίες της το τέταρτο τρίμηνο του 2002 η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο, Electrolux AB, μετά την αύξηση του κόστους για τη μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά και την παύση της λειτουργίας μονάδων της.

Οι καθαρές της ζημίες διογκώθηκαν φθάνοντας τα 956 εκατ. σουηδικές κορώνες (112 εκατ. δολ.) ή 2,80 κορώνες ανά μετοχή, από 286 εκατ. κορώνες ή 0,85 κορώνες ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της Electrolux, Hans Straaberg, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Chief Executive Officer (CEO) πέρυσι τον Απρίλιο, προσπαθεί με τη μείωση του κόστους να ανταγωνιστεί τη Maytag Corp. και άλλες εταιρείες του κλάδου.

Μειώνει περισσότερο από 10.000 τις θέσεις εργασίας, ως αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων των προϊόντων της, όπως τα ψυγεία Frigidaire και οι ηλεκτρικές σκούπες Eureka.

«Υπάρχει μία αβεβαιότητα αναφορικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά το 2003», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Προς το παρόν, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο όμιλος εκτιμά ότι η ζήτηση θα είναι επίπεδη κατά τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ευρώπη όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Η ανακοίνωση της Electrolux, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Χθες, οι μετοχές της κέρδισαν 5,5 κορώνες, ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στις 133,5 κορώνες η μία.

Η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα έξι κορώνες ανά μετοχή για τη χρήση του 2002, έναντι 4,5 που είχε διανείμει για τη χρήση του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα