Με αρνητικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003 16:46
UPD:16:58

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

Στις 16:33 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 7.838,59 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,06% και ο Nasdaq στις 1.292,17 μονάδες με απώλειες 0,25%.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης ότι οι ζημίες της εταιρείας ημιαγωγών Applied Materials διευρύνθηκαν στα 65,7 εκατ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 από 45,5 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Η μετοχική της τιμή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,35%.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της General Motors μετά την υποβάθμισή της από την Bank of America. Η μετοχή της GM καταγράφει απώλειες της τάξεως του 4,58%.

Αρνητικό αντίκτυπο έχουν επίσης οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις -μετά τη δημοσιοποίηση μηνύματος που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν- καθώς και τα επιφυλακτικά σχόλια του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Μιλώντας χθες ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, ο ισχυρός άνδρας της Fed τόνισε ότι η αβεβαιότητα από το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ θέτει εμπόδια στις επιχειρηματικές δαπάνες και επισκιάζει τις οικονομικές προοπτικές.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών News Corp. και Brocade Communications, ενώ από το μέτωπο της οικονομίας δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα