ABN Amro : 29% αύξηση των καθαρών κερδών το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 09:40

Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 29% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV, μετά τη μείωση του κόστους, αλλά και των ζημιών από τα δάνεια που έχει χορηγήσει.

Ο Chief Executive Officer της ABN Amro, Rijkman Groenink

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμένετο, στα 685 εκατ. ευρώ (737 εκατ. δολ.) ή 43 σεντς ανά μετοχή, από 533 εκατ. ευρώ ή 34 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης το τέταρτο τρίμηνο του 2001, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Η τράπεζα δεν ανακοίνωσε στοιχεία για την παραγωγή του 2003, καθώς υπάρχει ανησυχία για την πολιτική και οικονομική κατάσταση διεθνώς.

Βασισμένη σε ένα σενάριο χωρίς πόλεμο και με σταθερή την οικονομία, τα καθαρά της κέρδη μπορεί να είναι υψηλότερα φέτος από τα περυσινά, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

Ο επικεφαλής της ABN Amro, Rijkman Groenink, άρχισε να μειώνει προ διετίας το κόστος λειτουργίας, νωρίτερα από ό,τι έκαναν οι ανταγωνίστριες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank AG και η BNP Paribas SA, οι οποίες προσπαθούν ακόμα να αντιστρέψουν τη μείωση των εσόδων τους αποτέλεσμα της πτώσης των αγορών.

Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας, ποσοστό περίπου 9% του συνολικού της προσωπικού, έχουν καταργηθεί, μετά το κλείσιμο των εμπορικών της τμημάτων στην Ολλανδία. Η κίνηση αυτή βοήθησε την τράπεζα να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας κατά 10% το τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της ABN Amro θα σημείωναν, κατά μέσον όρο, αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας στα 629 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα