Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 19:14
UPD:19:19

Στις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Ιράκ και στο ρήγμα που έχει προκληθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ ήταν και σήμερα προσηλωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το κλίμα αβεβαιότητας έχει ενταθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από απειλές για εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά δυτικών στόχων, ενώ ανησυχίες προκαλεί επίσης η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Βορείου Κορέας με τις ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/13/281615.htm .

Οι τιμές πετρελαίου παρέμειναν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, ενώ το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε ισχυρές πιέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάντως στο μηνιαίο δελτίο της προβλέπει «σταδιακή» επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης κατά την πάροδο του τρέχοντος έτους. Επισημαίνει ωστόσο ότι είναι σχεδόν αδύνατον να προβλεφθούν οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου πολέμου, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.606,2 μονάδες μειωμένος κατά 0,27%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.758,65 μονάδες με απώλειες 0,43%, ενώ στη Φρανκφούρτη - σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης - ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,55%, στις 2.556,99 μονάδες.

Iσχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters μετά την υποβάθμισή του από τους οίκους αξιολόγησης SSSB και UBS Warburg. Η μετοχική τιμή της βρετανικής εταιρείας υποχώρησε κατά 3,89% και έκλεισε στα χαμηλότερο επίπεδό της σε διάστημα δώδεκα ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα