Σε ανοδική τροχιά το δολάριο

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 13:46
UPD:13:46

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, εν όψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν σήμερα για την αμερικανική οικονομία, τα οποία σύμφωνα με τους επενδυτές θα είναι θετικά και θα παρέχουν στήριξη στη Fed για άμεση αποκλιμάκωση των κινήτρων.

Τα πρακτικά της Fed δεν φαίνεται να άλλαξαν την εντύπωση της αγοράς ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε απόσυρση των πολιτικών χαλάρωσης από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που παρέχει στήριξη στο δολάριο.

«Φαίνεται πως τα πρακτικά δεν κατόρθωσαν να διασκεδάσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς για αποκλιμάκωση [των αγορών ομολόγων] της Fed», σχολιάζει στο Reuters ο Ίαν Στάναρντ από τη Morgan Stanley.

Στις 13.34 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό δολάριο ενισχυόταν κατά 1,07% έναντι του ιαπωνικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 98,73. 

Το ευρώ, αντιθέτως, υποχωρεί κατά 0,37% στα 1,3305 δολάρια. Ωστόσο, οι απώλειες του ευρωπαϊκού νομίσματος μετριάστηκαν μετά την ανακοίνωση των ισχυρών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη από τη Markit.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα