Επίσκεψη Ν. Γκαργκάνα στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 13:50

Επίσημη επίσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας πραγματοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Svetoslav Gavriisky.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι δυο διοικητές εξετάζουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν τις δραστηριότητες των δυο κεντρικών τραπεζών.

Σήμερα ο κ. Γκαργκάνας σε ομιλία του στη Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας θα αναπτύξει το θέμα : «Η Μεταβαλλόμενη Δομή του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Τομέα-Η Ελληνική Εμπειρία».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τράπεζες έχουν υπογράψει από το Μάιο του 2002 συμφωνία συνεργασίας σε θέματα τραπεζικής εποπτείας, ως επακόλουθο της σημαντικής δραστηριοποίησης ελληνικών τραπεζών στη γειτονική χώρα.

Σχετικά αναφέρεται ότι στη Βουλγαρία έχουν παρουσία πέντε ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Εμπορική, Eurobank-Ergasias και Πειραιώς). Η Εθνική, η Εμπορική και η Eurobank-Ergasias έχουν εξαγοράσει βουλγαρικές τράπεζες, ενώ η Alpha και η Πειραιώς δραστηριοποιούνται μέσω υποκαταστημάτων.

Η σημαντική επέκταση της δραστηριότητας των ελληνικών τραπεζών σε χώρες της Βαλκανικής, συνοδεύεται από την υπογραφή ανάλογων συμφωνιών μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και των αντιστοίχων Κεντρικών Τραπεζών, όπως ήδη έγινε με την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία και πρόσφατα τη Ρουμανία, ενώ επίκειται υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με την Τουρκία και άλλες χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΕΛΛ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα