Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 11:13

Κοντά στα χαμηλά έξι μηνών υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση Ιουλίου.

Στην αγορά επικρατεί η άποψη ότι η κεντρική αμερικανική τράπεζα θα προχωρήσει στη σταδιακή αποκλιμάκωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τον Σεπτέμβριο και οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα πρακτικά για ενδείξεις που θα επιβεβαιώσουν αυτή την εκτίμηση.

«Εκτιμούμε ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου θα αποκαλύψουν ότι τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed (FOMC) θεωρούν ικανοποιητική τη βελτίωση στην αγορά εργασίας και τη μείωση του πτωτικού κινδύνου και ότι πολλά μέλη της επιτροπής είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε επιβράδυνση των αγορών [ομολόγων] τον Σεπτέμβριο εάν διατηρηθούν οι υφιστάμενες τάσεις», αναφέρει σημερινό σημείωμα της Barclays.

«Σε γενικές γραμμές, πάντως, εκτιμούμε ότι τα πρακτικά θα διατηρήσουν το διττό μήνυμα που μεταδίδει το τελευταίο διάστημα η Fed: αυστηρή πολιτική στην αποκλιμάκωση [των κινήτρων] και διευκολυντική πολιτική στα επιτόκια».

Στις 11.04 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,16% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 1,3395. Σε σύγκριση με το γεν, αντιθέτως, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,12% στα 97,39 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα