Υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 08:07

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ ενδέχεται να καθυστερήσει, καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάλεσαν τον ΟΗΕ να δώσει περισσότερο χρόνο στους επιθεωρητές να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Χθες, οι 15 ηγέτες της Ε.Ε. είπαν, ότι ο πόλεμος είναι η ύστατη λύση για τον αφοπλισμό του Ιράκ, μετά από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν στις πρωτεύουσες της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στους επιθεωρητές, αναφέρεται στο κοινό τους ανακοινωθέν, μετά την άτυπη έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Μαρτίου, υποχώρησε κατά 67 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 36,13 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές, μετά τη διαπραγμάτευση, συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 36,20 δολ. το βαρέλι, στις 11:34 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Την περασμένη Παρασκευή, η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε αύξηση 44 σεντς ή 1,2%, φθάνοντας στα 36,80 δολ. το βαρέλι. Κλειστό ήταν χθες το Χρηματιστήριο στη Ν. Υόρκη, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα